Barion Pixel
Oldal kiválasztása

Elkészült az Edzőtermi Megoldókulcs

írta | 2023. márc. 4. | Új részek

Végre

Sikerült befejezni az Edzőtermi Megoldókulcs névre hallgató, edzőtermi gyakorlatokat összegyűjtő, és bemutató videós könyvtárat.

Nem volt egy sétagalopp

Egy hónap híján három évbe telt az elkészítése. Mentségemre szóljon, hogy tényleg a nulláról kezdtem, és millió hibát kellett vétenem mire létrejött ez a rendszer.

A létrehozásban nem az volt a legnehezebb, hogy megtanultam weboldalt készíteni 1-1,5 év alatt, majd kb. 2 évbe telt egy működőképes belső rendszer létrehozása.

Még csak nem is az amikor az ember munkából hazaérve órákat gondolkodik egy-egy gyakorlat tökéletes leírásán,

Aztán elkezdi megírni észrevételeit, funkcionális anatómia szemléletében, amiből egy kiskönyv alakul ki 1 év alatt.

Vagy, 2 hétig csupán rögzíti a gyakorlatokat, minden nap 5-6 órában.

Szerkesztés hevében éppen elméretez 300 db borítót a videókba, és újra kell készíteni mindegyiket egyesével. Ez utóbbi csak 14 óra volt, az nem sok.

Hosszasan sorolhatnám a sorrendet.

Szóval volt mit csinálni az elmúlt 3 évben 😀

A legnehezebb rész

A legnehezebb része az volt, amikor teljes mértékben átláttam a rendszert, és pontosan tudtam mi a következő a sorban. De nem tudtam felgyorsítani a folyamatot.

Az elején könnyű motiváltnak lenni, mert visz az újdonság, az ismeretlenség.

A közepén könnyű motiváltnak lenni, mert új dolgokat tanulhatunk meg, kísérletezhetünk, és van sikerélményünk.

Az igazi nehézség ott kezdődik, ahol a motiváció kezd lejjebb hagyni.

Amikor már áttekinthető a folyamat teljes egésze, és egy elképesztő szám jön ki a következő lépésre, ( pl: 140 videó vágása, átlagosan 5óra/videó esetén 700 munkaóra, napi 2-3 órával számolva 350-233 nap IGEN AZ EGY ÉV! ), úgy hogy már így is évek vannak mögötted de sehol nem tartasz, azt be kell vallanom nagyon lelombozó tud lenni.

De a jó hír az, hogy semmi nem tart örökké.

Kicsit beakartam mutatni milyen volumennel járt ennek a kis szösszenetnek a létrehozása, és jó volt kiadni magamból 3-év fáradalmait!

Köszi 🙂

Na de itt van

De megérte, mert most már működőképes, és használható a Gyakorlattár mint tudástár. Akárki elérheti a telefonján, és magával viheti az edzőterembe.

Természetesen mindig lehet rajta javítani, de ezen rajta is leszek, hogy folyamatosan tökéletesítsem.

Csak remélni tudom, hogy sok embernek fog segíteni az információk kusza tengerében, és egy biztos alapot teremteni, ha edzésről van szó.